2023 Yılı Kitapları

Ø

2023 yılı Türkiye Cumhuriyeti’nin yüzüncü yılı ve Yarının Kültürü‘nün ikinci yılıdır. Bu yılda, öncelikle İsveç’te faaliyet gösteren Turkiska Student- och Akademikerföreningen Derneği ile iş birliği yaparak Cumhuriyet’in Yüzüncü Yılında Türkiye Cumhuriyeti Üzerine Makaleler başlıklı bir derleme eser yayımlamıştır.

Yılmaz, Mert Can & Muratcan Zorcu, eds. Cumhuriyet’in Yüzüncü Yılında Türkiye Cumhuriyeti Üzerine Makaleler. Stockholm: Turkiska Student- och Akademikerföreningen, 2023. [Artiklar om Republiken Turkiet i Republikens Hundraårsjubileum]

1

2023 yılı Türkiye Cumhuriyeti’nin yüzüncü yılı ve Yarının Kültürü‘nün ikinci yılıdır. Bu yılda, rahmetli Türk tarihçisi M. Tayyib Gökbilgin’in Atatürk ve Türk Milleti ile ilgili yayımlanmamış konuşma, fıkra ve notları kurucumuz Muratcan Zorcu ile ekibimizden Emir Gürsu’nun editörlüğünde bir kitap haline getirilmiştir: Atatürk ve Türk Milleti. Bu süreçte her türlü teşvikleri için M. Altay Gökbilgin’e teşekkürlerimizi sunarız.

Gökbilgin, M. Tayyib. Atatürk ve Türk Milleti. Edited by Emir Gürsu and Muratcan Zorcu. Ankara: Yarının Kültürü Kitaplığı, 2023.

2

Yarının Kültürü haftalık aralıklarla yayımladığı yazıları 2023 yılında ilk defa Yarının Kültürü I (2022) başlıklı kitapta bir araya getirdi. Bu derleme eser, Yarının Kültürü‘nün editörü Nazlı Esen Albayrak’ın tekrar düzeltileri ve yazarların yazılı izinleriyle bir araya getirilmiştir.

Yarının Kültürü I (2022). Edited by Nazlı Esen Albayrak. Ankara: Yarının Kültürü Kitaplığı, 2023.